pretty handsome

Saturday, January 22, 2011

Belacan dan Paku

Ini 2nd episode untuk Video Series. Refer to this post.



'Paku itu tajam tapi belacan sedap di makan. Asal negara orang putih.
Mereka kacang lupakan kulit. Di tanah air mereka sendiri'

comel je lagu di atas untuk intro video Belacan dan Paku (B&P). watak ini dah terkenal di Malaysia. 1st time tengok video memang kelakar, fun, interesting. Mungkin ada yang dah kenal, tapi let me just introduce them.

*B&P ialah watak lakonan dua kawan rapat yang berasal dari USA.
*Mereka berdua pernah tinggal di Sabah/Sarawak.
*Suka bercakap dalam bahasa malaysia (BM).banyak style cara Sarawakian & Sabahan.
*Belacan yang selalunya banyak cakap. Paku tak pandai sangat bahasa Inggeris.

*credits - B&P official Facebook.

I like them sebab ada effort to learn BM. mereka ini orang putih, asal dari USA lagi, tapi sangat semangat nak belajar BM. suka makan durian jugak. wah thumbs up, really!

video² B&P memang layan tengok. agak cute jugak sebab orang putih cakap & buat lawak in BM. thanks to video post & comments from their fan, dah makin bagus BM mereka :)

video paling best (so far):
1-Paku pulang dari bulan
2-Cara membuat Teh Tarik style B&P
3-Selamat Hari Raya Haji (P.Ramlee tribute)


happy weekend semua! sekian, peminat Belacan dan Paku.

2 comments:

syahira abdullah said...

heehee kadang2 tengok jugak diorg ni kat youtube. lawak gak. :)

nurul farhana said...

hehe dah makin famous B&P. siap masuk MHI tv3 and talkshow FBI tv9. jom2 tgk :)